Следвайте Гласове в ТелеграмДържавата дава 140 млн. за ваксини срещу Ковид.

...
Следвайте Гласове в ТелеграмДържавата дава 140 млн. за ваксини срещу Ковид.
Коментари Харесай

Държавата дава 140 млн. за ваксини срещу Ковид

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Държавата дава 140 млн. за ваксини против Ковид. Това излиза наяве от оповестения в Държавен вестник бюджет на страната за 2023г. 

Сумата е предопределена или за възнаграждение на към този момент поръчани ваксини по програмата за европейска взаимност или за нови, който страната ни ще съобщи в идващите месеци.

В последните седмици на служебния кабинет министър Асен Меджидиев увери, че е постигнал предоговаряне на изискванията за доставка на Ковид ваксини, което ще спести на българските данъкоплатци 188 млн. лева. 

Тогава стана ясно, че към края на март тази година в България са бракувани 2,8 милиона дози, а през април трябваше да се изхвърлят още 2,5 милиона дози. Тогава Меджидиев изясни, че имаме предплатени от постоянния кабинет „ Петков “ други 1,5 милиона дози.

Данните демонстрират, че всекидневно у нас ваксина против Ковид си поставят между 5 и 10 души, което значи, че нужните дози за година не надвишават 4 000 броя. По неофициална информация Европейска комисия договаря имунизациите с " Пфайзер " и " Модерна " на цена сред 15 и 20 евро за доза. 

Грубата сметка демонстрира, че плануваните в бюджета 140 млн. лева стигат за пазаруване на над 3 млн. дози антиковид ваксини. 

Свързани публикации: Заведоха дело против Фон дер Лайен за корупция при договарянето на коронавирус ваксини с американската " Пфайзер "

Европейската счете палата: Европейска комисия крие ролята на Фон дер Лайен в договорка за ваксини с Pfizer за 30 милиарда евро

 

 

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР